De smukke, enkle og populære enstensringe

En populær ring er en enkel ring af guld eller sølv med en enkelt ædelsten i. Det er en ring der blandet andet er blevet populær når der skal fries. En ring der bliver brugt til at fri med, kaldes populært en prinsessering. Det er en enkelt ring med en diamant i. Typisk på 0,1 eller 0,2 carat. Tanken er at man på et senere tidspunkt kan udskifte stenen med en sten, der er større eller af bedre kvalitet. 

Ellers kan man få enstensringe med alle former for ædelstene. Det kan være alt fra de kostbare diamanter, safirer og rubiner til de mere prisvenlige månestene, topaz og amethyst.  

Hvor stammer de forskellige stene fra

De mange stene kommer fra vidt forskellige steder i verden. Der er i nyere tid fundet store forekomster af diamanter i Sydafrika og det er også de diamanter der har gjort det muligt for selv almindelige mennesker at kunne købe et smukke med en diamant i. Der er også fundet diamanter i Australien, Kenya, Afghanistan og Indien. 

Indien, Burma og Sri Lanka er også storleverandører af andre former for ædelstene. F.eks. findes der mange safirer i den srilankanske jord sammen med mange andre mindre kostbare ædelstene. 

I Mellemamerika blev der helt tilbage i det 15ende århundrede, er der fundet store forekomster af smaragder. 

Kendte smykker og ædelstene

Der findes mange kendte smykker og ædelstene. I Danmark er det populært at kopiere gamle vikingesmykker. Folk der køber smykker fra den periode, er klar over at det er kopier og ikke unikke smykker. 

Der findes også mange store og kendte ædelstene. Nogle af de kendte ædelstene er privatejet, andre ejes af store og kendte smykkefirmaer imens andre ejes af et museum rundt omkring i verden. 

En sjældent gang i mellem udlånes de kendte smykker til store og særlige lejligheder.