God gammeldags boller i karry

God gammeldags boller i karry

Der er ikke meget, der slår de gode, gamle danske retter. Boller i karry er en af mine favoritter, og det gælder vist for hele familien; børn såvel som voksne. Og med boller i karry mener jeg altså helt traditionelle kødboller med ris og karrysovs. Ikke noget hurlumhej med innovative opskrifter toppet med alverdens ting… Bare ganske almindelig, gammeldags boller i karry.

Jeg har selvfølgelig en enkel og lækker opskrift, som jeg naturligvis deler med dig lige her.

Du skal bruge (til 4 pers.):

Kødboller

– 500 gram hakket kalve- og svinekød

– 1 løg

– 30 gram hvedemel

– 1 dl mælk

– 1 æg

– salt

– peber

Sovs

– 25 gram smør

– 1 æble

– 100 gram løg

– 0,5 spsk karry

– 0,25 spsk gurkemeje

– 1,5 spsk hvedemel

– 4 dl kogevand 

– 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Start med at rive løget og røre farsen sammen. Bring en gryde i kog og skru ned på laveste blus, så du er klar til at lægge kødbollerne i. Form kødbollerne med en spiseske og læg dem i vandet – når de selv kommer op til overfladen, er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken – og husk at gemme kogevandet til sovsen.

Når sovsen skal laves, starter du med at brune smørret i en gryde, og herefter tilsætter du et hakket æble og hakket løg. Steg det, indtil løgene er bløde, hvorefter karryblandingen tilsættes sammen med gurkemeje og hvedemel. Du skal røre godt rundt hele tiden, så det ikke brænder på, mens du stille og roligt tilsætter kogevandet – pisk indtil sovsen har den ønskede konsistens.

Smag sovsen til med salt og peber, og lad den koge i et par minutter, så melsmagen forsvinder. Afslut med lidt fløde og server hele balladen sammen med løse ris.

Et lille tip: Husk at karryblandinger er forskellige, så sørg for at bruge én, du ved, du kan lide. De kan hurtigt blive for stærke, og det gør ikke noget godt for retten.