Hvad stiller man op med maling af terrazzogulv?

14 oktober 2021
Christina Dueholt

advertorial

Nye metoder gør dig klogere

Maling af terrazzogulv er et vidt begreb, men hvad betyder det egentlig i praksis? For der er ingen tvivl om, at det for mange kan være svært at vide, hvor man skal starte eller begynde, når det kommer til renovering af gulve. 

Nu snakkes der så om maling af gulve, og den er straks værre, vil nogle mene. For kan man overhovedet male et gulv om igen, og hvad med maling af terrazzogulv, kan det overhovedet lade sig gøre?

For det kan det nemlig godt. En hurtig Google søgning giver dig måske et indtryk af, at det ikke sådan uden videre kan lade sig gøre. Og det kan det som sådan ikke rigtig medmindre, at du ved, hvad du laver. Derfor er det en rigtig smart idé at gå i dybden med det, og når du først er klar over, hvad der skal ske, er du ret godt på vej – men det kræver sin research.

Maling af terrazzogulv

Kend dit gulv

Et terrazzogulv er i sin reneste form som på ovenstående billede. Men hvis dit gulv er blevet slidt, kan det godt se mere dårligt ud og ringe ud end billedet. Her kan vejen frem altså være at male det, da det giver en muligheden for at beholde den gode kvalitet som et terrazzogulv oftest er.

Det man faktisk gør, er, at man sørger for at nedslibe gulvet fuldstændigt. Dernæst bliver eventuelle skader repareres og selve overfladen bliver rengjort, så det næste lag sidder godt og grundigt fast. 

Det næste lag er nemlig selve malingen, som bliver lagt på med en sprøjtepistol. Her er det vigtigt at kende til den korrekte sprøjteteknik, som sikrer dig, et ensartet projekt. Det er næsten samme metode, som når man lakerer en bil. Og vupti – så er der nyt og lækkert gulv!

Flere Nyheder