Hvilken overfladebehandling skal du vælge efter din gulvafslibning?

Én ting er at få taget sig sammen til at bestille en gulvafslibning, en anden ting er at finde ud af, hvordan den skal afsluttes. Det er nemlig slet ikke så let endda. 

Har du netop bestilt en gulvafslibning i Tårnby eller et helt andet sted i landet, så skal du i gang med at overveje, hvordan gulvet skal behandles, når afslibningen er afsluttes. Der er flere forskellige muligheder, og vi gennemgår dem allesammen nedenfor.

Maling

Det er blevet mere og mere populært med malede gulve, men inden du beslutter dig for at kaste dig over spand og rulle, skal du overveje, om du virkelig bliver glad for det – og om du kan undvære træets naturlige varme. Det er nemlig ikke så let at gøre om efterfølgende.

Lakering

Lakering er danskernes foretrukne overfladebehandling til deres trægulve, og det skyldes, at det giver en stærk overflade, som er svær at ødelægge med skrammer og ridser. Samtidig er et lakeret gulv let at rengøre, og det er svært at lave pletter på det. Ulempen er bare, at et lakeret gulv hurtigt kommer til at se lidt glaseret ud, og det er der mange, der ikke bryder sig om.

Oliering

Efter lakering er den mest populære overfladebehandling oliering. Her får du et lidt varmere udtryk end med lak, og det skyldes, at olien trænger ned i træet, så du stadig kan fornemme strukturen i materialet. Et olieret gulv er ikke helt så slidstærkt som et lakeret, og du skal stadig være opmærksom på væske, der spildes – men det er alt andet lige forholdsvis let at holde.

Sæbebehandling

Sidst men ikke mindst har vi sæbebehandling. Det er den teknik, der giver det mest naturlige udseende til dit trægulv, men det er også den metode, der kræver mest vedligehold og knofedt, når der skal gøres rent.