Køjesenge – Et klassisk møbel til børneværelset

07 juli 2022
Lykke Holzmann Søby

editorial

Hvis dine børn deler værelse, er en køjeseng en god mulighed for at frigøre noget ekstra plads.

Men hvis du overvejer en køjeseng til dine børn, har du måske spørgsmål eller bekymringer, før du tager springet. Og uanset om det er hvad den rigtige alder for køjesenge er eller endda om køjesenge er sikre – er det nogle fair spørgsmål at stille sig selv.

Hvad er den anbefalede alder for køjesenge?

Der er ikke noget fakta om, hvornår børn er klar til at sove på den øverste køje, men det er bedst at vente, indtil barnet er mindst seks år gammel. Selvom barnet er ældre end seks, er det værd at huske på, at de måske stadig ikke er klar. Hvis dit lille barn ikke har tillid til at kravle på en stige eller ofte skal på WC i løbet af natten, er det sikrest at undgå den øverste køje for nu.

For den nederste køje bør du vente, indtil dit barn er vokset ud af babysengen og klar til at opgradere til en større børneseng. Det sker normalt i en alder af 4-5 år. Generelt er køjesenge velegnede til børn i alderen 6-16 år.

Køjeseng

Hvad er fordelene ved at købe en køjeseng?

Det siger måske sig selv, men køjesenge er fantastiske, hvis du har brug for mere plads i børneværelset. Når børn deler værelse, skal der være plads til alt deres legetøj. Så hvis du kan spare en hel sengs gulvplads, hvorfor så ikke gøre det?! Derudover er det ofte meget billigere at købe en køjeseng til dine børn end at købe to enkeltsenge.

Selv hvis dine børn ikke deler værelse, er en køjeseng en god mulighed for når vennerne, kusiner eller fætre skal overnatte. Det betyder, at du ikke behøver at bruge dyrebar opbevaringsplads til at opbevare en ekstra madras eller feltseng.

Derudover har mange køjesenge tilføjet tøjopbevaring for at spare endnu mere plads. Med et indbygget klædeskab og opbevaring under sengen sparer du masser af plads til, at dine børn kan lege.

Er køjesenge sikre?

Som forælder er det naturligt at være bekymret for dine børns sikkerhed. Det gælder især når den øverste køje er højt oppe over jorden.

Men køjesenge er helt sikre for børn. Faktisk kan den nederste køje være mere sikker end en almindelig single – da madrassen ofte er tættere på gulvet end almindelige senge. Og hvis du er bekymret for eventuelle at barnet kan falde ud af den øverste køje, er det betryggende at vide, at de fleste køjesenge har en beskyttende ramme der gør at barnet er i sikkerhed.

Køb du blot denne klassiker – der er ingen grund til bekymring.

Flere Nyheder