Modtag gratis alkoholbehandling

04 februar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et for stort alkoholforbrug eller er dissideret alkoholiker og ønsker at ændre på situationen er det muligt at få gratis hjælp på et af de mange behandlingscentre der findes rundt omkring i Danmark. Du kan vælge at møde op og få en gratis introduktion og et par forslag til, hvordan du kan mindske dit forbrug.

Det er både gratis og kan hvis du ønsker det foregå anonymt. Viser det sig at det ikke er nok og du har brug for en mere konkret og individuel alkoholbehandling, sker det kun gratis, hvis du oplyser dit cpr-nummer. Det skyldes, at din bopælskommune skal betale for behandlingen og der skal en betaling rent juridisk knyttes til et cpr-nummer. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

Vælger du at indgå i en alkoholbehandling, er der flere muligheder, som ofte afhænger af hvor voldsomt dit alkoholforbrug er. De fleste kan nøjes med at gå i døgnbehandling, hvilke har den fordel, at de samtidig har mulighed for at bibeholde deres hverdag og gå på arbejde. 

Er misbruget til gengæld voldsommere og har været længerevarende, kan det være nødvendigt med en indlæggelse. Det skyldes at kroppen skal afvendes gradvis for ikke at gå i chok. Det gøres blandt andet ved hjælp af antabus.

Ved siden af den fysiske afvænding er der også den psykiske. Der arbejdes mindst lige så meget med årsagerne til misbruget og med at hjælpe misbrugeren til at få nogle nye værktøjer, der gør det muligt at håndtere en dagligdag uden et misbrug.

Derfor er efterværn også vigtigt. Her får misbrugeren hjælp efter endt behandling. Dette gøres fordi det ofte er nødvendigt at finde nye venner og måske også et nyt sted at bo for ikke at vende tilbage til gamle vaner. Det kan være ensomt til at starte med og her tilbydes der hjælp.

Flere Nyheder