Parterapi København; når forholdet skal styrkes

Sidder du og din partner fast i et forhold som er ved at gå op i limningen? Så kan det være at parterapi er noget for jer.

Hvordan fungerer parterapi?

Generelt kan man sige at parterapi fungerer nærmest som indviduel terapi, med den forskel at det er forholdet – ikke de enkelte individer – som er patienten. Et forhold mellem to mennesker består af en masse dynamikker som er skabt i samspil mellem de enkelte menneskers individualitet og syn på hverandre.

Det er således vigtigt at begge parter er til stede i – og motiverede for – terapien. En parterapeut tager nemlig udgangspunkt i dette samspil, hvor igennem han eller hun kan iagttage de mekanismer som styrer forholdet. Kun gennem denne indsigt kan terapeuten hjælpe parret til at rette op på de svagheder, som får forholdet til at sidde fast i en nedad gående spiral. Og derfor bør du holde dig for øje at parterapi udelukkende fungerer hvis I begge to er med på idéen.

Hvorledes kan parterapi hjælpe?

Parterapi kan være et rigtig godt redskab at tage i brug hvis parforholdet skranter. Det kan for eksempel være efter en periode med stor uligevægt og mange skænderier hvor man føler at man har mistet lysten til at indgå i samtale med hverandre.

Det kan også være at parterapi har sin berettigelse i forbindelse med at genvinde tilliden til hinanden efter utroskab eller andre former for brud på den grundlæggende tillid i forholdet. Og endelig kan parterapi faktisk også bruges hvis man ønsker at opløse forholdet men skilles på venskabelige termer. Det kan være aktuelt i tilfælde af at der er børn inde i billedet, og man derfor gerne vil bevare et godt forhold selv om kærligheden ikke længere er til stede.

Du kan finde din lokale parterapeut i København på camillaw.dk