Tag højde for disse ting, når du designer din overdækkede terrasse

08 august 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvordan er en overdækket terrasse egentlig konstrueret, og hvad skal du være opmærksom på, når du indretter din terrasse? Dette og meget andet kigger vi på i denne artikel.

Når du bygger en overdækket terrasse, skal du overveje forskellige elementer som f.eks. tag, søjler og gulvbelægning. Det vigtigste er at sørge for, at konstruktionen er stabil, og at de anvendte materialer kan modstå alle slags vejrforhold.

Taget er normalt lavet af glas- eller polycarbonatplader. Glas giver din terrasse et mere luksuriøst udseende, men det er også dyrere. Polycarbonat er et billigere alternativ, der stadig tillader lys at komme ind på din terrasse.

Søjler er normalt lavet af beton, sten eller træ. Det materiale, du vælger, skal være kompatibelt med resten af dit hus, så terrassen ser ud, som om den hører til der.

Hvad angår gulvbelægning, har du mange muligheder at vælge imellem. Fliser, fliser, træ eller beton er alle populære valg. Det vigtigste er at sørge for, at gulvet er skridsikkert og kan tåle al slags vejr.

Overdækket terrasse

Planlæg din overdækkede terrasse

Nu hvor du ved mere om, hvordan en overdækket terrasse er bygget op, kan du begynde at planlægge din egen. Bare hold disse ting i tankerne, og du vil være i stand til at skabe et smukt og funktionelt udendørsrum.

Når det kommer til at designe din drømmeterrasse, er der uendelige muligheder. Men før du går i gang, er der et par ting, du bør overveje i for at sikre, at din terrasse er alt det, du altid har drømt om.

Nemlig at den lever op til dine behov rent funktionelt. En ting er det æstetiske – noget andet er det praktiske. Terrassen skal fungere i hverdagen, så du får den brugt.

Vil du vide mere om overdækket terrasse konstruktion og indretning af terrasse? Så følg linket og bliv endnu klogere på området.

Flere Nyheder