Udtryk i yoga

Udtryk i yoga

Yoga kan være en effektfuld metode til at opnå indre velvære i det lange løb eller blot som en mulighed for at få et par minutters ro i krop og sjæl i løbet af en stressende hverdag eller uge.

Om du så er nybegynder på feltet, lettere øvet eller vil være en ekspert, der går hele vejen med at forsøge at blive ét med kosmos via yoga, så handler det om at kende til, hvad de forskellige udtryk i yoga-dyrkelsen handler om.

Som med andre fagområder og sportsgrene er der en indbygget lingo, jargon og fagudtryk, som man skal kende til, så alle ved, hvad der bliver talt om, og så man ikke ser helt fortabt ud, når andre taler om yoga.

Derfor vil vi denne artikel udrede, hvad nogle af de mest kendte udtryk i yogaens verdens handler om og betyder.

Prāṇāyāma: Er en forlængelse af ordet “prāṇa”, der betyder noget i retning af “åndedræt” eller “vitalitet”. Det længere ord, “Prāṇāyāma” er et samlet udtryk for de åndedrætsøvelser, man laver i yoga.

Śānti: Ifølge yoga-dyrkere er det her et smart ord at benytte, hvis man gerne vil jage de negative energier væk. Ordet i sig selv kan oversættes til de danske ord “fred”, “ro” og “ophør”.

Namaste: Det her ord har du måske hørt benyttet ved hilsener, og det er da ikke helt forkert, da det korte ord, “namas”, kan sidestilles med “et buk” eller “en hilsen”. Den forlængede form her skal så forstås som en personlig hilsen henvendt fra afsender til modtager. 

Mantra: Et “mantra” kender du måske nok, og måske benytter du det allerede som en specifik opfattelse af tingene eller indstilling til tingene. Det er ganske fint fortolket, da det netop betyder “tankeinstrument”. Man bruger et mantra på at opnå noget bestemt.

Vi satser på, vi har gjort dig lidt klogere på området med yoga i denne artikel.