Undgå at købe en bil med mange fejl

Det kan være svært at købe en ny brugt bil. Der findes et utal af historier om folk der har købt en brugt bil og det har vist sig at det har været et dårligt køb. Nogle gange er det et uheld, andre gange er det fordi de ikke har gjort deres forarbejde godt nok, inden de skrev under på købsaftalen. 

Sæt derfor tid af til at finde den rigtige bil. Start med at indsamle oplysninger om den biltype du har i tankerne. Du skal finde ud af hvad prisniveauet er, har tidligere ejere været glade og tilfredse med bilen og hvilke steder går den ofte i stykker. Er det noget der nemt og billigt kan repareres af en mekaniker. F.eks. en mekaniker i Solrød Strand eller er det noget der kræver dyre reservedele og mange timer på værkstedet, bør du overveje at finde en anden type bil.

Din mekaniker skal sige god for bilen

Inden du køber bilen kan du med fordel køre forbi din mekaniker og få ham til at gennemgå bilen. Finder han fejl eller noget der er gået i stykker skal det laves inden eller også skal du have et prisnedslag. Har du ikke mulighed for at komme forbi mekanikeren inden du køber bilen, så sikre dig at du har lavet et forbehold i købskontrakten. Er der ikke et forbehold er bilen købt som beset.

Kør også en lang tur i bilen inden køb og lær den at kende. Det kan være med til at identificere fejl, som skal laves inden køb. Det er ikke nok bare at tage en lille tur rundt om hjørnet. Det fortæller dig udelukkende at bilen starter, når nøglen drejes om. Du skal ud på en tur der vare mindst 30 min og både nå en tur på motorvejen og en tur rundt i byen.